Valget mellem Blackhat SEO og Whitehat SEO

Du har måske stødt på begreberne Blackhat SEO og Whitehat SEO

Du har måske stødt på begreberne Blackhat SEO og Whitehat SEO før, og undrer dig over hvad disse indebærer. Lad mig gøre det lidt simpelt for dig: Blackhat SEO er når du ranker på søgemaskinerne på den måde som Google og andre store søgemaskiner ikke vil have, og Whitehat SEO er når du følger Google guidelines og gør ranker din side ved at bruge teknikker som de anerkender.

Blackhat SEO:

Blackhat SEOSå lad os gå lidt dybere ned i det. Blackhat SEO er når du bruger teknikker som Google og andre søgemaskiner ikke vil have at du bruger.

Da jeg i sin tid startede med at lære om SEO indebar dette teknikker som keyword cloaking, men da søgemaskinerne forsat bliver ved med at bekæmpe Blackhat SEO ved at opdatere deres algoritmer, tages der idag andre teknikker i brug vil man forsat ønsker at gøre brug af blackhat SEO.

Det er diskuterbart hvad der er Blackhat SEO og hvad der er Whitehat SEO

Det er diskuterbart hvad der er Blackhat SEO og hvad der er Whitehat SEO. Mange af de ting jeg gør for at optimere SEOnet vil nogle klassificere som Blackhat SEO, dog synes jeg at det kun er rimeligt at bruge disse teknikker. Når jeg for eksempel skriver en artikel burger jeg Yoast SEO til at holde styr på f.eks. keyword density i den pågældende artikel. Dette vil nogle klassificere som Blackhat SEO da mine artikler burde skrives i neutralt sprog og have en naturlig brug af keywords, men jeg holder øje med hvor meget af min tekst betsår af mit focus keyword for at ranke for det specifikke keyword.

Whitehat SEO:

Whitehat SEOWhitehat SEO er den form for SEO som søgemaskinerne vil have at du laver. Whitehat SEO er fokuseret på brugervenligt indhold, og ikke ting som backlinks. Whitehat SEO er den måde søgemaskiner er ment til at fungere på, betydende at det resultat du får øverst er det resultat som passer bedst til din forespørgsel, da siden f.eks. kun vil have backlinks fra hjemmesider som oprigtigt linker til den, og ikke har links skjult i kommentarer og lignende.

Google har en række retningslinjer for webmastere

Google har en række retningslinjer for webmastere som de gerne vil have man følger, og det er disse guidelines de prøver at rangerer hjemmesider efter når der bliver foretaget en søgning på Google. Det er generelt en god idé at gennemlæse retningslinjerne, da de giver en indikation om hvordan Googles søgealgoritmer fungerer.

Hvad skal du vælge?

Det er svært at trække en streg imellem Whitehat SEO og Blackhat SEO og sige at du kun vil fokuserer på den ene slags. For at opnå det bedst mulige resultat kræver det en kombination.

For mit vedkommende er der ikke noget galt med Link Building, så længe at det bliver gjort manuelt. Det vil sige at når du har fundet artikler som du kan kommenterer på og få backlinks fra, så læs hele artiklen og giv et godt respons som bidrager til diskussion eller information, lad være med bare at skriv “Super fed artikel, tjek min blok ud her!”.

Fokuser også på at bidrage med højkvalitetsindhold på din hjemmeside/blog og fokuser generelt på at give dine burger den bedste oplevelse.

Har i brug for yderligere hjælp til søgemaskineoptimering?